Училищата ще трябва да информират родителите, ако ученици, които искат

...
Училищата ще трябва да информират родителите, ако ученици, които искат
Коментари Харесай

Учителят да казва на родителите, ако детето им иска да си смени пола

Училищата ще би трябвало да осведомят родителите, в случай че възпитаници, които желаят да сменят пола си, стартират да употребяват ново име или да носят друга униформа съгласно нови държавни насоки. Министерството на образованието е в развой на правене на управителни правила за това по какъв начин държавните и самостоятелните учебни заведения би трябвало да подходят към отбраната на деца с полова дисфория. 

Документът, който към момента се завърши, показва, че децата, които се разпознават с пол, друг от техния биологичен пол, няма да могат да споделят пространства за преобличане или душове с представители на другия пол.

Децата, които са в обществен преход или се съмняват в пола си, би трябвало да получат различни уреди, когато е уместно, какъвто към този момент е казусът в някои учебни заведения за възпитаници с сложни потребности.

Биологично родените момчета, които са минали в обществен преход, няма да имат право да се причисляват към тимове за девойки в избрани контактни и спортни учебни спортове и назад.

Социалният преход е процесът, посредством който децата възприемат името, местоименията и израза, както облеклото и прическите на желаната от тях полова еднаквост, която се разграничава от техния пол при раждането. 

Според новите насоки се чака учебните заведения да споделят на родителите, в случай че учениците желаят да сменят пола си, да стартират да употребяват друго име или да носят друга учебна униформа. Има изключение, когато информацията може да не бъде споделена с родителите и това са случаите, когато се счита, че детето е изложено на риск вкъщи. 

Въпреки че децата и юношите в Обединеното кралство могат законно да преминат през някои детайли на медицински преход, като да вземем за пример да им бъдат предписани блокери през пубертета, те не могат да се подлагат на интервенция за промяна на пола, която може да промени физическия им тип и полови характерности, до момента в който не навършат 18 години, написа Българска телеграфна агенция.

Насоките ще се ползват за всички държавни и самостоятелни учебни заведения в страната и имат за цел да обезпечат изясненост за това по какъв начин учебните заведения би трябвало да подхождат към отбраната на деца с джендър проблеми. Те ще бъдат оповестени в чернова в края на май за разискване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР