Училищата проверяват само по документи фирмите и автобусите, с които

...
Училищата проверяват само по документи фирмите и автобусите, с които
Коментари Харесай

Детският живот по време на екскурзия – гарантиран само по документи

Училищата ревизират единствено по документи компаниите и рейсовете, с които децата отпътуват на планувани екскурзии.

Преди ден деца от варненското учебно заведение "Васил Априлов " потеглиха към Лясковец, а водачът на рейса им беше заловен пийнал и дрогиран. Той не дочакал наложителната полицейска инспекция и бил спрян на изхода на Варна, където управляващите измерили 1,27 промила алкохол и амфетамини в кръвта.

При организирането на сходни екскурзии в районното ръководство по образованието се получават документите и се дава позволение, в случай че дават отговор на всички условия. „ След това шефът би трябвало да попълни електронна форма, която отива в полицията с указани ден, час и място на потегляне, както и идване, брой на възпитаници, брой възрастни”, уточни Венцеслава Генова, шеф на районното ръководство пред БТВ.

Директорът на учебното заведение Албена Комитова уточни, че ревизира единствено документите - лицензи, какъв брой годишен е рейсът и има ли застраховки и минаване на механически обзор и няма различен механизъм да упражни надзор.

Контролиращ орган е и полицията, а това не е първото нарушаване на лидера.

Според Комитова би трябвало да има спомагателни ограничения и те да са адресирани към транспортните компании - те би трябвало да ревизират по какъв начин се качва водача да кара и в какво положение.

От прокуратурата показаха, че няма да желае 72-часово задържане на водача.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР