Училищата и детските градини в Полша остават затворени за още

...
Училищата и детските градини в Полша остават затворени за още
Коментари Харесай

До 24 май остават затворени училищата в Полша

Училищата и детските градини в Полша остават затворени за още един месец - до 24 май, разгласи през днешния ден полският министър на националното обучение Дариуш Пьонтковски, представен от Ройтерс.

На конференция той заяви, че обмисля опцията да бъде разрешено на някои образователни заведения да обезпечават грижа за децата денем, само че не даде детайлности за проекта.

Първоначално бе планувано затварянето на просветителната система в страната да продължи до 26 април.

Броят на инфектираните с ковид в Полша може да се окаже три пъти по-голям от оповестения до момента, съобщи през днешния ден представителят на полското министерство на опазването на здравето Войчех Андрушевич, представен от ТАСС. " Можем да кажем, че нивото на недиагностицираните е три пъти по-високо от известните случаи ", сподели той.

По думите му инфектираните в страната са може би 30-40 хиляди, при което множеството от тях нямат признаци, добавя Българска телеграфна агенция.

Последните данни сочат, че от 4 март до момента в Полша 10 759 индивида са се заразили с ковид, 463-ма са умряли (около 4 на сто) и 1944 са се възстановили. Според управляващите пикът още не е преминат, само че след скока в неделя с нови 500 случая кривата на заболеваемостта през седмицата е хоризонтална със приблизително 300 нови инфектирани.

Днес обаче бе оповестено, че новите случаи за предходните 24 часа са 414. През последните няколко седмици са били осъществени над 250 хиляди теста за съществуване на ковид.

Полските управляващи са затворили границите си за чужденци, а пристигналите от чужбина поляци са поставяни под 14-дневна карантина. В страната работят единствено магазините за хранителни артикули и аптеките, а хората би трябвало да носят маски на публични места и да стоят на разстояние от най-малко два метра иден от различен. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР