Училищата и детските градини в община Шумен са готови за

...
Училищата и детските градини в община Шумен са готови за
Коментари Харесай

В община Шумен са подготвени за началото на учебната година

Училищата и детските градини в община Шумен са подготвени за първия образователен ден, заяви на конференция през днешния ден заместник-кметът по обучение и просвета Найден Косев.

В 28 детски градини в общината, в 122 групи, ще се образоват над 2860 деца. В 16 от детските заведения са осъществени през лятото ремонтни действия, които не са били съществени, за към 65 000 лв.. Ще се работи и по възстановяване на средата в дворовете на градините, означи Косев.

По думите му няма закрити или преобразувани образователни заведения или центровете за поддръжка. Новата образователна година още веднъж ще стартира в 19 учебни заведения и четири центрове за поддръжка.

В учебните заведения ще се образоват към 8290 възпитаници, разпределени в 361 паралелки. Записаните досега първокласници в съответните образователни заведения са 710. Учениците, в това число и първокласниците, са нищожно по-малко спрямо миналата година, посочи Косев.

По думите му учебните заведения интензивно усъвършенстват всяка година своята материална база и инфраструктура, посредством своите бюджети, посредством стратегии на просветното министерство и финансиране от общината. За близо три месеца през 2020 година са вложени към 460 000 лв. за настоящи поправки и поддръжка на учебната инфраструктура в общината.

Основното с което ще са ангажирани през новата образователна година педагозите в учебните заведения и в детските градини е запазване на здравето и "реализиране на образователните стратегии в оптимален, стопроцентов размер ", добави Косев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР