Училища се отказват от програмата за безплатен плод и прясно

...
Училища се отказват от програмата за безплатен плод и прясно
Коментари Харесай

Училища се отказват от програмата за безплатни закуски?

Училища се отхвърлят от програмата за безвъзмезден плод и прясно мляко, които страната обезпечава. Според шефовете стратегиите вместо да подкрепят здравословното хранене, по-скоро пречат и усложняват логистичната активност в образователните заведения.

Причината за недоволството са въведените от Министерството на земеделието и храните промени в наредбите за избор на снабдители на храна и самият метод на доставяне. Всяко учебно заведение към този момент ще има право единствено да разгласи социална поръчка или да разчита за това на институциите. Новите критерии обаче тормозят някои от шефовете и част от тях заподозряха обслужване на избрани ползи посредством програмата за безвъзмездна закуска.

Пред камерата на  утринното предаване " Събуди се " по Нова тв,директорите на столични учебни заведения споделиха, че има доста въпросителни пред реализирането на другояче положителните планове за по-здравословно хранен на децата. Ръководителите на учебните заведения се притесняват, че няма да имат подобаващи пространства за предпазване на плодове и мляко. Освен това, проблем е кой ще раздава закуските на учениците.

Един от разновидностите за разрешаване на проблема е доставчикът да се контракти с компанията, която  стопанисва съответния училищен стол. Така безплатните артикули ще могат да се държат в мястото за хранене и да се раздават от неговия личен състав.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР