Училища и детски градини в Плевен ще участват в коледен

...
Училища и детски градини в Плевен ще участват в коледен
Коментари Харесай

Доброто: Деца в Плевен ще участват в коледен благотворителен базар

Училища и детски градини в Плевен ще вземат участие в коледен благотворителен базар. Целта е да се съберат средства, с които да се подкрепи лекуването на Емел Благовестова Коларова , оповестяват от общината. 

Инициативата за базара е на представители на ученическите препоръки в града и е част от Календара за юношески действия на Община Плевен за 2022 година. 

Благотворителното събитие ще се организира от 12 до 16 декември в пространството сред Паметника на починалите във войните за Свободата на България и читалище " Съгласие 1869 ". Всички произведения, които ще се оферират, са ръчна направа на деца и възпитаници от плевенските детски градини и учебни заведения.

Майката на Емел - Теодора Христова, благодари на уредниците, на всички деца, на техните родители и учители за съпричастността и поддръжката. " Плевен се сплотява в името на положителното. За следващ път нашият град потвърждава, че положителното съществува и чудеса се случват ", добави тя.

Емел е от плевенското село Брестовец. В края на 2018 година е диагностицирана с остра лимфобластна левкемия, б-клетъчна. Преминава през голям брой химиотерапии. При лумбална пункция настъпват затруднения, довели до извънредно рисково положение с заплаха за живота на детето. Семейството се свързва с турски експерти, които дават огромни очаквания за възобновяване на Емел. В момента тя е в Истанбул дружно със своята майка, където се прави лекуването и рехабилитацията ѝ. Емел има забележителен прогрес. През ноември още веднъж на благотворителен базар в Плевен за лекуването на момичето бяха събрани близо 5000 лв..
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР