Училища, болници и други държавни институции на Туркменистан бяха задължени

...
Училища, болници и други държавни институции на Туркменистан бяха задължени
Коментари Харесай

В Туркменистан задължиха чиновниците да си купят портрет на президента

Училища, лечебни заведения и други държавни институции на Туркменистан бяха задължени да закупят нови портрети на президента Гурбангули Бердимухамедов, на които той е с прошарена коса. Предишните негови портрети са станали негодни, тъй като там той е с черна коса, написа БГНЕС.
Служителите на институциите би трябвало сами да платят новите портрети, а цената им е 5 маната (2.50 лева). Остарелите изображения на президента към този момент се продават с отстъпка и костват 4 маната (около 2 лв).
Според обява в локални медии, портретите на президента се актуализират постоянно за сметка на чиновниците. Снимките на Бердимухамедов би трябвало да висят в учебни заведения, лечебни заведения, министерства, правоприлагащи органи, спортни уреди и концертни зали, както и на летищата и в самолетите.
В обява на радио " Азатлик " се отбелязва, че преди дни служители на реда са направили претърсвания в жилищни здания за непозволено потребление на портретите на президента. Силите за сигурност са влезнали само в тоалетните на жилищата, с цел да търсят вестници със фотоси на Бердимухамедов. Нарушителите, употребяващи не по предопределение лика на президента, са застрашени от уволняване и заблуждение под административна отговорност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР