Учениците, записани в осми клас за учебната 2020-2021 година в

...
Учениците, записани в осми клас за учебната 2020-2021 година в
Коментари Харесай

Учениците в 8 клас с по 250 лв. еднократна помощ наесен


Учениците, записани в осми клас за образователната 2020-2021 година в държавно или общинско учебно заведение ще получат еднократна помощ от 250 лв. - това планува план на държавно разпореждане, оповестен за публично разискване, съобщи БНР.

Помощта е в същия размер като тази, която обичайно получават първокласниците. Срокът за оферти и мнения по плана е 14 дни.

Очакванията са с еднократната помощ за осмокласници да бъдат подкрепени 44 хиляди деца.

Средствата за погашение на помощта, при оферти размер от 250 лв. на дете, са 11 милиона лв..

Тази помощ ще се изплаща на два пъти. Половината от размера ѝ след влизане в действие на заповедта за отпущането ѝ, а останалата половина при започване на втория образователен период, в случай че детето продължава да посещава учебно заведение.

За разпределяне на помощта средномесечният приход на член от фамилията за предходните 12 месеца би трябвало да е по-нисък или еднакъв на 450 лв.. Доходният аршин няма да се ползва за деца с трайни увреждания, деца с един жив родител или настанени в фамилии на родственици, близки и приемни фамилии.

С тази помощ се цели поддръжка на фамилиите в по-тежка икономическа и обществена обстановка поради последствията от изключителното състояние през актуалната година. Целевата група са децата, които постъпват в прогимназиален стадий, защото в този стадий на обучение броят на отпадналите възпитаници е по-висок.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР