Учениците трябва да излязат в грипна ваканция точно преди пика.

...
Учениците трябва да излязат в грипна ваканция точно преди пика.
Коментари Харесай

Проф. Ива Христова: Учениците трябва да излязат в грипна ваканция точно преди пика

Учениците би трябвало да излязат в грипна почивка тъкмо преди пика. Ако в този момент бъде оповестена такава, те ще се върнат в клас тъкмо, когато циркулира всеобщо вирусът и ще се разболеят още веднъж. Такова мнение изрази в по NOVA шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Ива Христова.

По думите й сега сме под върха на вълната. Тя изясни, че тази година грипът е пристигнал много по-рано. „ Първите грипни вируси нормално потвърждаваме края на декември, а в този момент още в края на ноември. Имунитетът на обществото падна, тъй като предходните 2 години бяха съвсем нулеви за грип ", разяснява тя.

„ Важно е да се изследваме за грип. Има доста ефикасни антивирусни средства, които се изписват от доктор ", сподели още Христова.

Тя предложи, в случай че не се усещаме добре, да останем вкъщи. „ Вирусът се развъжда най-интензивно в края на инкубационния интервал и в първите дни от болестта ", изясни още професорът.

Относно разпространяването на ковид, лекарят съобщи следното:

„ Опасността е освен от Китай, а и от Европа, където циркулира XBB.1 разновидността, който напредва бързо и е със поръчка да породи покачване на случаите ". Подвариантът не протича тежко, само че е доста по-заразен.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР