Учениците ще се тестват за COVID-19 поне веднъж в седмицата

...
Учениците ще се тестват за COVID-19 поне веднъж в седмицата
Коментари Харесай

Масово тестване за COVID-19 в училище, ако поне 90% от родителите са съгласни

Учениците ще се тестват за COVID-19 най-малко един път в седмицата гратис, единствено в случай че родителите на минимум 90% от децата в съответното учебно заведение са съгласни. След решение на педагогическия съвет и в съгласуваност с Регионалната здравна ревизия гратис ще могат да се тестват също учителите и непедагогическите експерти. Две министерства работят за обезпечаване на тестванията - на образованието и науката и на опазването на здравето.

Тестването в учебно заведение е записано като целесъобразна мярка в Насоките за образование в изискванията на изключителна епидемиологична конюнктура в учебните заведения, оповестени през днешния ден. Правилата за работа в условия на пандемия са създадени от МОН и съгласувани с Министерство на здравеопазването и обществените сътрудници.

Освен за дребните възпитаници, учебните заведения ще положат оптимални старания за присъствени на практика занятия на учениците в професионалните паралелки. Това се отнася както за осъществяване на образователната и индустриалната им процедура, по този начин и за образованието им в действителна работна среда.

Практическото образование на учениците в дуална система на образование в предприятията сътрудници ще се организира присъствено съгласно изискванията на трудовия контракт сред ученика и работодателя при зеления, жълтия и аления сюжет. Условието е да няма възпрепятстващи аргументи от страна на работодателя, ученика или негов родител (настойник), както и да са обезпечени всички противоепидемични ограничения на работното място на учениците.

При неспособност за осъществяване на индустриална процедура и образование в действителна работна среда, наложена от справедливи условия в съответните професионални паралелки или от страна на работодателите, може да се направи нова организация и първо да се вземат всички общообразователни и теоретични предмети, а индустриалната процедура или образованието в действителна работна среда да се реализира по-късно в границите на образователната година.

При неспособност на работодателя да продължи образованието в действителна работна среда по справедливи аргументи (например стесняване на активността, редуциране на наставници, фалит), практиката ще се провежда краткотрайно в учебно-производствените бази на учебните заведения.

Насоките за образование в изискванията на изключителна епидемиологична конюнктура в учебните заведения можете да видите. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР