Учениците ще се тестват за Covid-19 поне веднъж в седмицата

...
Учениците ще се тестват за Covid-19 поне веднъж в седмицата
Коментари Харесай

Масово тестване в училище ще има само при 90% съгласни родители

Учениците ще се тестват за Covid-19 най-малко един път в седмицата гратис, единствено в случай че родителите на минимум 90% от децата в съответното учебно заведение са съгласни. След решение на педагогическия съвет и в съгласуваност с РЗИ гратис ще могат да се тестват също учителите и непедагогическите експерти. Министерството на образованието и науката (МОН) и Министерството на здравеопазването (МЗ) работят за обезпечаване на тестванията, стана ясно в четвъртък.

Тестването в учебно заведение е записано като целесъобразна мярка в Насоките за образование в изискванията на изключителна епидемиологична конюнктура в учебните заведения, оповестени през днешния ден на уеб страницата на просветното министерство.

Правилата за работа в условия на пандемия са съгласувани с Министерство на здравеопазването и обществените сътрудници.

Освен за дребните възпитаници, учебните заведения ще положат оптимални старания за присъствени на практика занятия на учениците в професионалните паралелки. Това се отнася както за осъществяване на образователната и индустриалната им процедура, по този начин и за образованието им в действителна работна среда.

Практическото образование на учениците в дуална система на образование в предприятията сътрудници ще се организира присъствено съгласно изискванията на трудовия контракт сред ученика и работодателя при зеления, жълтия и аления сюжет. Условието е да няма възпрепятстващи аргументи от страна на работодателя, ученика или негов родител (настойник), както и да са обезпечени всички противоепидемични ограничения на работното място на учениците.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР