Учениците ще получават задачи, проекти и упражнения дистанционно от учителите

...
Учениците ще получават задачи, проекти и упражнения дистанционно от учителите
Коментари Харесай

Учениците ще получават задачи дистанционно, организират се видео и тв уроци

Учениците ще получават задания, планове и извършения отдалечено от учителите от идната седмица поради новата насилствена почивка – този път поради разпространяването на ковид. По заповед на здравния министър Кирил Ананиев учебните заведения ще са затворени до 29 март, само че не се изключва опцията карантинната почивка да продължи и по-дълго.

До момента учебните заведения в съвсем цялата страна почиваха на два пъти наложително поради разпространяването на грип. Сега се постанова прекъсване на занятията. Образователният министър Красимир Вълчев изясни, че с преструктуриране на материала могат да се наваксат към 20 пропуснати дни. Решенията за това дали ще се редуцират ваканции, трансформират дати на изпити или материалът за тях ще се взимат в следствие. " Решенията се взимат ден за ден, час за час " , сподели Вълчев в петък.

Да не се губи време

Според него огромна част от учебните заведения имат подготвеност за образование в цифрова среда . " Ще се опитаме да стартираме с електронното образование още в понеделник ", сподели министърът. Той добави, че и сега се прави организация в границите на обособените учебни заведения по какъв начин тъкмо да се реализира връзката с учениците и под каква форма.

Министърът добави, че още в понеделник 90% от учениците могат да бъдат обхванати от отдалеченото образование, а доникъде на идната седмица процентът да се вдигне до 95. " Това е добър резултат в случай, че ежедневната междинна посещаемост е под 90% ", разяснява Вълчев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР