Учениците се връщат от днес в класните стаи в по-голямата

...
Учениците се връщат от днес в класните стаи в по-голямата
Коментари Харесай

Важно! Вижте тази информация, засягаща всеки родител и ученик

Учениците се връщат от през днешния ден в класните стаи в по-голямата част от страната. След оповестената в доста градове на страната грипна зараза и последвалата междусрочна почивка образователните занятия бяха прекратени за седмица и половина.
В началото на тази седмица грипната зараза беше анулирана в Софийска област и областите Бургас, Видин, Габрово и Сливен. Във всички градове пада и възбраната за осъществяване на детските и женските съвещания, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ и слагането на имунизации.
Решението е взето откакто регистриран спад на броя болни при всичките възрастови групи. Учениците в Русе, Хасково и Ямбол също се връщат на учебно заведение, само че поради високия % на болни от грип епидемията остава в действие дружно с всички ограничения.
В област Монтана епидемиологичната конюнктура също се удължава, а учениците се връщат в учебно заведение на 12 февруари. Следващият понеделник ще е образователен и за всички образователни заведения в Пловдив.
Внезапната грипна почивка в доста области съкрати първия образователен период. Пропуснатият образователен материал ще бъде наваксан при започване на втория.
Наред с това във всички области продължава обобщаването и изпращането на седмична информация от лечебните заведения за болнична помощ за приети в болница с остри респираторни болести, грип и затруднения след боледуване.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР