Учениците са изработили сувенири с логото на гимназията, които са

...
Учениците са изработили сувенири с логото на гимназията, които са
Коментари Харесай

Ученици от Търговската гимназия в Бургас помагат на недоносени бебета

Учениците са изработили сувенири с логото на гимназията, които са подредили в благотворителен базар . Цялостната концепция, дизайнът и изработката на предметите, както и тяхната продажба, напълно са дело на децата . Маргарита Узунова, която също е ученичка в гимназията, е направила графичната идея. В другите действия свързани с направата на сувенирите, са се присъединили всички възпитаници. Подобни начинания са традиция за Търговската гимназия. Всяка година се избира институция или идея, която да бъде подкрепена и подкрепена финансово.
Тази година учениците са избрали Отделението по неонатология на УМБАЛ Бургас.
Със сумата от 1100 лв. ще бъде к упен аспиратор. Той се употребява, до момента в който недоносените бебета са в кувьоз, да почиства дихателните им пътища.
Благотворителните начинания на Ученическия съвет с ръководител Роман Антоненко, са подкрепени от шефа на гимназията Павел Чепов и педагогическият консултант Антоанета Димчева.
Сумата беше връчена на началника на Отделението доктор Стилияна Томова. Учениците имаха опция да се срещнат с работата на отделението, където се лекуват най-малките пациенти и да видят грижите, които се поставят за тяхното излекуване.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР