Учениците от Велико Търново, Скопие и Бургас бяха посрещнати от

...
Учениците от Велико Търново, Скопие и Бургас бяха посрещнати от
Коментари Харесай

Илхан Кючюк награди ученици от България и Северна Македония с визита в Брюксел

Учениците от Велико Търново, Скопие и Бургас бяха посрещнати от посланиците на България и Северна Македония в Европейски Съюз и вицепремиера на Северна Македония

 

Евродепутатът Илхан Кючюк бе хазаин на посетителска група в Брюксел, включваща възпитаници от България и Северна Македония.

 

Тридневната аудиенция на учениците от двете страни е част от състезанието: „ Нарисувай ми България, нарисувай ми Македония ”. Автори на творбите са учениците от Основно учебно заведение (ОУ) " Исмаил Кемали " в община Чаир в столицата на Република Северна Македония, както и ученици на Средното учебно заведение (СУ) “Вела Благоева “ във Велико Търново.

 

На срещата с евродепутата участваха още вицепремиерът по европейските въпроси на Северна Македония Боян Маричич и посланиците на България и Северна Македония в Европейски Съюз.

 

„ Трябва да градим мостове сред двата народа, а не да издигаме стени. Вие сте бъдещето на нашите две страни и образеца, който давате е важен за добросъседските връзки. Вярвам, че ще продължим да ги развиваме и ще реализираме доста с общи старания. “, съобщи Илхан Кючюк пред учениците.

 

Според вицепремиера на Северна Македония и основен договарящ на страната Боян Маричич сходни начинания са най-хубавата опция за създаване на европейско съзнание в младежите.

 

„ Радвам се, че от ранна възраст децата от България и Северна Македония могат да се допрян до Европейския съюз и работата на европейските институции. Това е неповторима опция за създаване на европейско съзнание и другарски връзки, нещо от което за жалост, нашите генерации бяха лишени “, съобщи Маричич.

 

По време на визитата учениците се срещнаха с работата на европейските институции и имаха опция да се срещнат и да беседват персонално с евродепутата.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР