Учениците от V, VI, VIII, IX и XI клас в

...
Учениците от V, VI, VIII, IX и XI клас в
Коментари Харесай

От 24 януари: Учениците в София и Бургас ще учат онлайн

Учениците от V, VI, VIII, IX и XI клас в София град и област Бургас ще учат онлайн една седмица от понеделник, 24 януари т.г. Изключение има единствено в бургаската община Руен, където учениците ще продължат да вървят присъствено на учебно заведение. Министърът на образованието и науката акад. Николай Денков издаде заповеди за образуване на онлайн занятия след разпореждане от Регионалните здравни инспекции (РЗИ) за ротационно образование в двете области.

Другите седем випуска ще останат в учебно заведение при съществуване на „ зелен документ “ или след тестване един път седмично. За децата от I до IV клас присъственото образование е основно значимо за създаване на привички за учене и усвояването на базови познания. За седмокласниците, десетокласниците и дванадесетокласниците предстоят значими изпити – национално външно оценяване и матури.
Частично отдалечено образование в София, вечерен час за заведенията
В София вкарват нови противоепидемични ограничения, като отчасти отдалечено образование за някои учебни класове и работа на заведенията с...
Прочети повече
Обучението в електронна среда ще продължи до 28 януари т.г. в това число. След това всички възпитаници и учители ще излязат в отмора. Учебните занятия ще се възстановят от 7 февруари – присъствено или онлайн според от напътствията на здравните управляващи.

Частичното прекосяване към онлайн образование в София и в Бургас се постанова поради по-високия % на диагностицираните с COVID-19. Към днешна дата болните възпитаници в столицата са 3,09 %, което е съвсем двойно повече в сравнение с междинните стойности за страната – 1,71%. Болните учители са 5,68% а непедагогическите експерти – 3,03% при приблизително 4,4% и 2,6% за страната.

В Бургас 4,27% от преподавателите и 2,75% от непедагогическия личен състав са позитивни за вируса. Заразените възпитаници са 1,99%. По-висок е делът и на карантинираните възпитаници в София - 3,52% и в Бургас - 3,95% по отношение на междинния % за страната - 2,83%. В Бургас карантинираните преподаватели са 4,69%, а в София – 5,28% при междинни данни за страната 4,43%. Непедагогическите експерти под карантина в Бургас са 3,36%, а в София 2,92% – при 2,78% за страната.

Още от ОБРАЗОВАНИЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР