Учениците от V до XII клас в Благоевградска област преминават

...
Учениците от V до XII клас в Благоевградска област преминават
Коментари Харесай

Учениците от 5. до 12. клас в Благоевградска област минават на онлайн обучение от понеделник

Учениците от V до XII клас в Благоевградска област минават в отдалечено образование от понеделник, за една седмица.

Заповедта е на РЗИ-Благоевград. Тя идва след съвещание преди дни на Областния спешен щаб, на което беше решено, че поради нараствания фрапантно брой инфектирани в Благоевградска област, от понеделник ще има нови, по-строги ограничения и ограничавания. Тогава беше разисквана и опцията всички възпитаници да преминат в отдалечено образование.

Според разпорежданията на РЗИ обаче, за интервала от 24 до 28 януари присъствено ще останат да се образоват дребните възпитаници от 1 до 4 клас. На тях ще се вършат проби за Коронавирус 19 по един път седмично.

Според заповедта на здравната ревизия лицата под 18-годишна възраст няма да се позволяват до публични места без компаньон след 20:00 часа, още веднъж от понеделник.

Заради нараствания брой инфектирани с ковид, съдилищата в Югозападна България също лимитират работата си през идващите 2 седмици. До 4 февруари в това число в Окръжния и Районния съд в Благоевград по преценка на съдиите ще се прави отсрочване на каузи, в които броят на страните и участниците не разрешават съблюдаване на противоепидемичните ограничения.

Ако няма опция за отсрочване на каузи, то те ще може да се гледат при закрити врата или посредством видеоконферетна връзка. Изключение се прави за разглеждането на ограниченията за неотклонение.

Репортер: Станислава Христова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР