Учениците от Пловдив и областта преминават на онлайн обучение от

...
Учениците от Пловдив и областта преминават на онлайн обучение от
Коментари Харесай

Учениците от Пловдив и областта преминават на онлайн обучение от 30 януари

Учениците от Пловдив и региона минават на онлайн образование от 30 януари до края на периода. Това стана ясно след съвещание на Областния действен щаб по отношение на противопоставяне на епидемии от грип и остри респираторни  болести (ОРЗ). Извънкласните форми на образование също ще би трябвало да се реализират неприсъствено.

Мярката се вкарва поради увеличение на заболеваемостта от грип и остри респираторни болести във възрастовата група на учениците, заяви шефът на Регионалната здравна ревизия доктор Сийка Димчева. При 30 на 100 от изпратените проби в Националния център по заразни и  паразитни заболявания има установен грипен вирус вид А. Наблюдава се наклонност на нарастване на болните както в практиките на общопрактикуващите лекари, по този начин и към лечебните заведения за болнична помощ, сподели Димчева. Малко под 30 на 100 са свободните кревати в региона във връзка с структурите, които лекуват белодробни, детски и инфекциозни заболявания. Общата заболеваемост в региона към 22 януари е 228 на 10 000 поданици.

Най-много отсъстващи от учебно заведение възпитаници има в общините Брезово и Перущица - 35 на 100 . След тях са Раковски и Куклен, а в Пловдив заболелите се повишават с към 2-3 % всекидневно, разяснява шефът на Регионалното ръководство на образованието Иванка Киркова. По думите ѝ аргументите онлайн образованието да влезе в действие във вторник са, че има неоформени възпитаници за първия период, належащо е да се раздадат устройства на децата, които нямат, както и родителите да се провеждат.

Ако се наложи, откакто свърши междусрочната почивка от 6 февруари, имаме подготвеност, в случай че данните го постановат, да дадем още три дни почивка, сподели кметът на Пловдив Костадин Димитров.

Продължават да работят въведените от 22 януари противоепидемични ограничения на територията на региона. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР