Учениците от I до IV клас, които в момента учат

...
Учениците от I до IV клас, които в момента учат
Коментари Харесай

Малките ученици се връщат в клас на 10 ноември, но само ако има тестове |

Учениците от I до IV клас, които сега учат в електронна среда поради заболяемост на общинско ниво над 750 на 100 000 души, ще се върнат в клас най-рано на 10 ноември. Това ще стане, в случай че дистрибуторите на утвърдените през днешния ден от Министерството на здравеопазването проби доставят контрактуваните количества до 8 ноември.

Това разгласи министърът на образованието и науката Николай Денков след изключително съвещание на Отрасловия съвет за тристранно съдействие в системата на междинното обучение.

Осигурените от Министерството на здравеопазването проби ще се ползват в учебна среда за всички възпитаници от I до IV клас в общините със заболяемост над 500 на 100 000 души.

В тестването ще се включват медицински експерти, родители, посредници, педагогичен и непедагогически експерти, които дават отговор на условията за сигурност - имат годен документ за имунизация или преболедуване, или се тестват два пъти в седмицата.

Педагогическите и непедагогическите експерти без „ зелен документ “ ще бъдат тествани два пъти в седмицата с обезпечени безвъзмездни антигенни проби.

В понеделник и четвъртък при започване на деня ще се отделят по 30 минути за тестване на учениците от I до IV клас. Това ще става при смяна на дневния режим – понижаване на образователните часове, междучасията или друго решение на шефа на учебното заведение.

Минималният предел за връщане към присъствено образование на учениците от I до IV клас е 50% искащи да се тестват на равнище паралелка. Родителите би трябвало да са дали документално единодушие за тестването на техните деца.

За учениците, за които няма позволение да бъдат тествани, се провежда синхронно или асинхронно образование според от опциите на учебното заведение.

Педагогическите и непедагогическите експерти, ангажирани с тестването, ще получат спомагателни средства от бюджета за 2021 година за двата месеца до края на годината. Размерът на това заплащане ще бъде избран в анекс към Колективния трудов контракт.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР