Учениците от днес отново са на училище след коледната ваканция.

...
Учениците от днес отново са на училище след коледната ваканция.
Коментари Харесай

Свърши коледната ваканция, учениците се връщат в клас

Учениците от през днешния ден още веднъж са на учебно заведение след коледната почивка.

На 30 декември 2021 година дойдоха последните количества с щадящи проби за учениците, поръчани от служебния екип в Министерството на здравеопазването, оповестиха от Министерството на образованието и науката.

С тези проби е обезпечено проучването против COVID-19 един път седмично на учениците във всички учебни заведения в страната до 17 януари 2022 година, в това число.

Текущите изпитвания, изключително контролните и класните работи, нужни за оформяне на оценките в края на първия образователен период, да се организират присъствено. Правилото да важи за всички възпитаници като се изключи тези, които се образоват от разстояние по здравословни аргументи, удостоверени с медицински документ. Такива инструкции даде министърът на образованието и науката акад. Николай Денков още преди Нова година в писмо до началниците на районните ръководства на образованието (РУО) по отношение на приключването на първия образователен период на 31 януари 2022 година Това е належащо изискване за гарантиране на обективност и равнопоставеност при оценяването на усвоения материал, написа в документа.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР