Учениците от четири области излизат в грипна ваканция заради повишена

...
Учениците от четири области излизат в грипна ваканция заради повишена
Коментари Харесай

Втора грипна ваканция в четири области на страната

Учениците от четири области излизат в грипна почивка поради нараснала заболеваемост от грип вид Б, който визира най-вече децата сред 5 и 15 години.

Децата, живеещи в областите Бургас и Благоевград няма да посещават образователни занятия от 4 до 6 март. Освен това, за Бургаска област има възбрана за присъединяване на деца в мероприятия за националния празник 3 март. Процентът на болните възпитаници в Бургас към този момент е сред 20 и 30 %.

Грипна почивка беше оповестена и във Варна за датите от 3 до 6 март. Децата ще се върнат в класните стаи на 9 март. Решението за грипната почивка беше взето след съвещание на епидемиологичната комисия във Варна. По последни данни заболеваемостта от грип и остри респираторни болести във Варна и региона е 168 на 10 хиляди души. Освен това, до края на седмицата се преустановяват също женските и детски съвещания, имунизациите и свижданията в лечебните заведения. Следващото съвещание на епидемиологичната комисия във Варна ще бъде в петък, 6-и март. 

Грипът затваря и образователните заведение в Пернишка област от 4 март до 6 март в това число. Мярката се подхваща по наставление на РЗИ поради покачвания брой остри респираторни болести в района. Децата ще бъдат още веднъж на учебно заведение в понеделник - 9 март, оповестиха от Регионалното ръководство на образованието.

Припомняме, че предходната седмица в насилствена почивка излязоха част от образователните заведения в градовете Пловдив и Раковски. В община Дулово от 2 до 4 март също са прекратени образователните занятия.

Грипна почивка за общините Балчик и Каварна и в град Генерал Тошево е оповестена за 2 и 4 март и през този интервал се приключват образователните занятия.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР