Учениците от 8 г клас в Първо средно училище Св.

...
Учениците от 8 г клас в Първо средно училище Св.
Коментари Харесай

Деца обвиняват себе си за смъртта на учител с COVID-19, отказват да учат присъствено

Учениците от " 8 г " клас в Първо приблизително учебно заведение " Св. Седмочисленици " в отхвърлят да учат присъствено, с цел да не заразят учителите си, откакто през миналата седмица за два дни с COVID-19 си отива тяхната класна ръководителка. Историята споделя.
Учителка по география в Първо приблизително учебно заведение " Св. Седмочисленици " в Търговище загуби живота си от единствено за два дни. 58-годишната Руми Радославова се почувствала зле предходната неделя, направила си тест, развила скоротечна пневмония, а във вторник е умряла. Това оповестява за медията директорката на учебното заведение Севдалина Зафирова.
" Това е прелестен преподавател, доста хуманен, доста обичан от учениците, има доста класирания на олимпиади на нейни ученици. Изключително блага ", разказа директорката умрялата преподавателка по география, която е била и старши преподавател.
Учениците от 8 " г " клас, на които Радославова е била класен началник, са доста смутени от загубата и се обърнаха с молба към учителите си да учат отдалечено.
Децата се упрекват, че са заразили преподавателите си и не желаят повече да ги разболяват. Това е и главният им претекст да откажат да се върнат в клас след единствено два дни карантина. Още повече, че се оказало, че една от ученичките е контактна на инфектиран с коронаиврус родител .
Емоционалното им положение пролича от известие, адресирано до техни учители, публикувано във Фейсбук от на класа. Постът е от 18 октовмри.
То гласи: " Госпожо Милева, здравейте. Понеже 8г клас реши да резервира здравето на учителите си и целия клас няма да върви цяла седмица на учебно заведение с изключение за един. Въпросът ми е..към кого би трябвало да се обърнем,за да сме онлайн и да не ни пишат отсъствия, тъй като сме без класна и ни е мъчно . "
 Кметът на Търговище: Има суматоха измежду популацията Кметът на Търговище: Има суматоха измежду популацията
В двете гимназии в Търговище, в които учат по над 1000 деца, към този момент има няколко случая на ковид – както при учители, по този начин и п...

" Днес класът не е на учебно заведение. Имат подадено заявление . Те са доста прочувствен клас, доста им се събра. В четвъртък беше погребението на класната им Руми Радославова. След това и тяхна съученичка се оказа контактна на позитивен родител . При нас стресът е голям, имаме трима учители в болница ", сподели директорката.
Други 14 преподаватели отсъстват по разнообразни аргументи, някои са в карантина.
В същото време директорката се сблъсква и с различен сериозен проблем.
В учебното заведение учат 1200 възпитаници. Немалко от тях са със признаци, само че родителите не ги изследват за ковид. Цял 10-ти клас съвсем е без подушване, само че децата не престават да вървят на учебно заведение. РЗИ дава наставление за карантина единствено при позитивен тест, изясни директорката. Никой не може да задължи родителите да го създадат на децата си. Ако родителят е доктор или работи в РЗИ, самичък прави теста на детето, само че останалите родители в множеството случаи не, добави Зафирова.
 Хоспис е под карантина в Търговище поради случаи на COVID-19 Хоспис е под карантина в Търговище поради случаи на COVID-19
19 са новите случаи на ковид измежду поданици на област Търговище, чиито позитивни резултати са регистрирани през последното денонощ...
В Първо СУ и във Второ СУ " Никола Маринов " все още има по 8 позитивни възпитаници. Това са и двете най-големи учебни заведения в Търговище. По решение на управленията те сами си изследват учителите от средствата, заложени в делегираните бюджети. Желанието на локалната власт в Търговище е било още предходната сряда двете най-големи учебни заведения в града със случаи на ковид да преминат за две седмици под карантина, до момента в който се уталожи болестта, направен е бил график, само че късно вечерта решението е било анулирано по неразбираеми аргументи, написа Dariknews.
Съмненията са, че в двете учебни заведения болестта е тръгнала от панаира " Празнична фиеста ", ситуиран единствено на метри от оградата на Първо СУ " Св. Седмочисленици " от 9 до 15 септември. Учениците всеобщо били на концертите и са се забавлявали на лунапарка на поляната. " Не мога да настоявам, че това е по този начин ", сподели директорката. Децата обаче признали, че безусловно са били един върху различен по време на концертните прояви.
Припомняме, че при последния доклад на НОЩ Търговище и Благоевград бяха оповестени за областите с най-сериозно разпространяване на ковид. От щаба даже предложиха да не се пътува до там при опция.

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР