Учениците от 1-ви до 4-ти клас, включително, няма да носят

...
Учениците от 1-ви до 4-ти клас, включително, няма да носят
Коментари Харесай

МОН: Без маски в час за учениците от начален етап

Учениците от 1-ви до 4-ти клас, в това число, няма да носят маски по време на образователен час. Маските няма да са наложителни и за децата от предучилищните групи в учебните заведения. Класните стаи ще би трябвало да се проветряват най-малко два пъти по време на образователен час.

Промените са записани в обновените Насоки за образование в условия на пандемия, направени от Министерството на образованието и бяха оповестени преди минути, заяви БНР.
 МОН: От 16 септември екипи стартират да търсят у дома незаписаните възпитаници МОН: От 16 септември екипи стартират да търсят у дома незаписаните възпитаници
От 16 септември стартират обичайните обиколки по домовете на учениците, които не са записани или не са се явили в учебно заведение в първия уч...

Задължителни през целия ден и на всички места в учебните здания остават маските за всички останали възпитаници, както и за учениците от началните класове - в междучасията и в общите пространства на учебното заведение.

Маските няма да бъдат наложителни за учителите по време на образователен час при физическа отдалеченост от най-малко 1,5 м сред тях и местата на учениците. Това предписание ще важи и за часовете по физическо образование на закрито, в случай че в съответния час помещението се употребява единствено от една паралелка при отдалеченост от най-малко 1,5 м сред учениците и при постоянно проветряване.

Още от ОБРАЗОВАНИЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР