учениците от 1-ви до 4-ти клас и задължителните групи за

...
учениците от 1-ви до 4-ти клас и задължителните групи за
Коментари Харесай

Официално: Паднаха почти всички мерки!


учениците от 1-ви до 4-ти клас и наложителните групи за предучилищно образование;

учениците, които се образоват в специфичните учебни заведения за възпитаници със сензорни увреждания;

учениците от 5-ти до 12-ти клас, обучавани в слети паралелки и в паралелки, които са единствени в съответния клас на училището;

учениците от 5-ти до 12-ти клас, при съблюдаване на следния график: от 12.04.2021 година до 23.04.2021 година – присъствено се образоват учениците от 7, 8 и 10 клас; от 26.04.2021 година до 29.04.2021 година – присъствено се образоват учениците от 5, 9 и 12 клас.

Допуска се провеждането в присъствена среда на групови извънкласни действия и занимания, действия по ползи, занимални и други, проведени в учебна и извънучилищна среда, за деца до 4-ти клас.

Във висшите учебни заведения се позволява провеждането на: на практика занятия, образования и изпити по процедура на студенти, специализанти и докторанти; семестриални изпити с практическа част, които не могат да бъдат извършени в електронна среда; държавни изпити и отбрани на дипломни работи.

От 12 април се позволява провеждането на културни и развлекателни мероприятия (фестивали, кина, театри, циркови представления, театрални прояви, концерти, музеи, галерии, библиотеки, занятия от танцовото, креативното и музикално изкуство) при потребление на не повече от 30% от потенциала на пространствата, съблюдаване на физическа отдалеченост от минимум 1.5 м., носене на защитни маски за лице и потребление единствено на седящи места (за концерти, фестивали, театри, циркови представления и други театрални прояви). 

Отново от 12 април се позволяват визитите в заведенията за хранене и развлечения при потребление на не повече от 50% от потенциала им, лимитирано работно време сред 6.00 и 23.00 часа.

От 29 април визитите в нощни заведения, бар-клубове, пиано питейни заведения, бар-вариете и нощни питейни заведения се позволяват при потребление на не повече от 50% от потенциала им.

От 16 април  са позволени визитите в игралните зали и казина при потребление на не повече от 50% от потенциала им.

От 16 април отпадат и рестриктивните мерки за работа на обектите, ситуирани в комерсиалните центрове.

Със същата заповед здравният министър подрежда физическите и юридическите лица, които са притежатели или ръководят търговски, административни или други обекти, които дават услуги на жителите, и чиято активност не е прекратена с тази заповед, да основат организация за надзор на броя на клиентите в съответния обект, като не позволяват повече от 1 човек на 8 кв. м.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР