Учениците, които все още се обучават онлайн заради отказ да

...
Учениците, които все още се обучават онлайн заради отказ да
Коментари Харесай

МОН въвежда ново изискване за онлайн обучението

Учениците, които към момента се образоват онлайн поради отвод да се тестват един път седмично за COVID-19, би трябвало да се върнат в клас на 29 март . Според заповедта на Министерството на здравеопазването от тази дата ще отпадне проучването за вируса в учебните заведения, оповестяват от пресцентъра на МОН.

В мощ остават обаче другите защитни ограничения , измежду които са носенето на маска в коридорите и общите пространства за децата от I до IV клас, както и на всички места за по-големите възпитаници и за учителите, спазването на отдалеченост, дезинфекцията и проветряването.

От МОН оповестяват, че онлайн образованието ще бъде допустимо единствено за учениците, които имат документално позволение за това . Според Закона за предучилищното и учебното обучение родителите имат право по собствен избор да трансферират децата си в електронна среда заради здравословни или други уважителни аргументи, удостоверени с документ. За до 30 дни онлайн образование позволение за това се дава от шефа на учебното заведение, а за по-дълъг интервал - от началника на Регионалното ръководство на образованието.

През тази седмица в клас са 626 260 възпитаници. Това е с 1000 повече от миналата седмица . Над 41% от тях посещават занятията без тестване поради ниска заболяемост в общините или след показване на документ за имунизация, преболедуване, съществуване на антитела или негативен резултат от лабораторен тест. Преди часовете в понеделник са изследвани над 339 000 деца.

Близо цялостен месец се следи наклонност за спад в позитивните проби. През тази седмица те са 417. Позитивните възпитаници са 318 по отношение на 494 седем дни по-рано. Леко нарастване има при учителите, диагностицирани с ковид. Те са 76, до момента в който през предходната седмица са били 44.

Броят на позитивните проби при непедагогическите експерти се резервира съвсем без смяна - 23 по отношение на 26 седем дни по-рано.
 Денков желае тестването на учениците в учебно заведение да отпадне
Денков желае тестването на учениците в учебно заведение да отпадне

Защо в учебните заведения да не се слагат пречистватели на въздуха
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР