Ученици, учители, творци и граждани отбелязаха в Монтана 89-годишнината от

...
Ученици, учители, творци и граждани отбелязаха в Монтана 89-годишнината от
Коментари Харесай

Почетоха Радичков с цветя и вино в родния Северозапад

Ученици, учители, създатели и жители означиха в Монтана 89-годишнината от рождението на огромния български публицист Йордан Радичков. Възпитаници на образователните заведения в регионалния град и представители на държавните и локални институции сервираха венци и цветя пред паметника на великия повествовател, сътворен от неговия другар скулптора Георги Чапкънов – Чапа.
 radichkov_89_blok_berkovica  radichkov_89_montana2  radichkov_89_montana3
Във фоайето на библиотека „ Гео Милев ” бе подредена галерия с книги и подписи на белетриста. В детския отдел на регионалната библиотека пък бяха връчени награди на спечелилите в програмата „ Децата на Монтана четат 2018 ”. В началото на месеца библиотека „ Гео Милев ” разгласи самодейност „ Опит за хвърчене из творчеството на Радичков ” и прикани всички библиотеки в страната от 22 до 26 октомври да сложат на Facebook страниците или уеб страниците си парченце от мъдрите слова на сладкодумния повествовател.

В навечерието на 89 годишнината на писателя върху един от санираните жилищни блокове в Берковица се появи ликът му дружно с думите му „ Всеки човек е дълго изречение, написано с доста обич, но цялостно с правописни неточности ”. Художници от сдружение „ Тенец ” и другари на писателя се събраха край дъба в родното му несъществуващо към този момент село Калиманица и изпиха по чаша вино в памет на вълшебника на словото.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР