Ученици, учители и родители събраха пакетирани хранителни продукти, като така

...
Ученици, учители и родители събраха пакетирани хранителни продукти, като така
Коментари Харесай

Ученици пращат великденска вечеря на възрастни хора

Ученици, учители и родители събраха пакетирани хранителни артикули, като по този начин Ученическият съвет към ОУ „ Кочо Честеменски “ поддържа задачата „ Подари великденска вечеря на възрастен човек в потребност “. Тя е инициирана от Юнона Кириакиду и нейния доброволчески отряд, които са уредници на благородни иницативи в Правец в поддръжка на най-нуждаещите се.



Училищната общественост е водена от вярата, че умеещите да дават умеят да трансформират света към положително. „ Възпитаваме учениците си в дух на човещина и съпричастност и имаме вяра, че благородните каузи са най-важните уроци в живота ", споделя учителката по история и география Катя Янакиева.

„ Това, което изпращаме, са в действителност нашите положителни пожелания и нашите усмивки, тъй като желаеме да зарадваме някого в потребност ", изяснява Анна-Мария Коларова от 5. б клас. „ Мъчно ми е, когато виждам тъжни хора, самотни и като че ли изгубили вяра. Затова доста ми се желае това, което направихме, да ги накара да се усещат по-добре ", добавя съученичката ѝ Анастасия Райчева. А за Николай Велчев акцията е опция да приложи наученото в часовете по вяра: „ Възкресение значи вяра. И ни дава сигурност, че най-после побеждават любовта, истината и животът! “



„ Искам на Великден да ни събира освен празничната софра, а наред с традицията на шарените яйца и ароматните козунаци да ни свързва и мисълта за другите. Нека тази мисъл с грижа стане наша традиция, тъй като щедростта и великодушието ни вършат хора “, обобощава директорката Златка Алдженаби.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР