Ученици ще придобиват нови знания чрез посещения на музеи, паметници,

...
Ученици ще придобиват нови знания чрез посещения на музеи, паметници,
Коментари Харесай

Образователното министерство с нови програми за училищата

Ученици ще получават нови познания посредством визити на музеи, монументи, резервати, исторически комплекси, занаятчийски работилници, планува новата национална стратегия на Министерството на образованието и науката „ България-образователни направления “. От МОН оферират тя да размени стратегия „ Отново дружно “, по която възпитаници почиваха със средства от държавния бюджет в планински и морски български курорти, с цел да преодолеят следствията от изолацията в резултат на covid пандемията, оповестява БНР.

Целта на програмата, показана по време на Отрасловия съвет за тристранно съдействие в междинното обучение, е учениците да придобият познания посредством прекарване отвън учебното заведение в действителна среда. Образователните пътувания ще се провеждат от учебните заведения, ще са с дълготрайност от 2 до 5 дни и ще включват обекти в пет тематични посоки - история, география и стопанска система, биология, биоразнообразиe и екология, изкуства, архитектура и литература и фолклор и занаяти. По време на тях ще има и срещи с изявени персони.  

По програмата могат да аплайват държавни, общински, частни, духовни учебни заведения, както и български неделни учебни заведения в чужбина, подпомагани от МОН.  

Другата нова Национална стратегия на МОН - „ Неразказаните истории на българите “, е ориентирана към българските учебни заведения в чужбина. С нея учениците ще обогатяват знанието си за България в архивите посредством изследователска и проучвателна работа за българското културно-историческо завещание и приноса на актуалните българи за цивилизационното развиване на съответната страна, регион или обитаемо място зад граница. В програмата могат да вземат участие възпитаници от българските държавни учебни заведения в чужбина, българските неделни учебни заведения в чужбина, както и студенти от задгранични университети, учещи български език, литература и просвета. 

Проектите на тези и други Национални стратегии следва да бъдат оповестени за публично разискване на уеб страницата на МОН.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР