Ученици с призив към Образователното министерство да отмени изпитите от

...
Ученици с призив към Образователното министерство да отмени изпитите от
Коментари Харесай

Защо ученици настояват за отмяна на изпити?

Ученици с апел към Образователното министерство да анулира изпитите от Националното външно оценяване след 10. клас. Причината - младежите са обезпокоени от вероятно неприятно показване на препитванията, защото съгласно тях онлайн образованието е неефективно.
" Контактът в онлайн среда сред преподавател и възпитаник е съвсем неосъществим. Притеснява ни, че материалът не е добре усвоен, а и е налице нов вариант на ". 
Това съобщи в предаването Стефани Любенова, ученичка в 10. клас в Езиковата гимназия във Враца. Стефани е една от инициаторките и на онлайн петиция за анулация на изпитите, в която към този момент са се подписали над 17 000 души. " Имаме голям проблем с отдалеченото образование, което малко или доста навреди на нашите привички в присъствена среда, защото с ученето вкъщи, отвикваме от средата в учебно заведение ", описа Стефани.
Стана ясно, че учениците са изпратили писмо до омбудсмана Диана Ковачева, която е взела под внимание настояванията им. В същото време обаче просветителният министър Красимир Вълчев посочи, че все още ситуацията не допуска анулация на Националното външно оценяване.
" Изключително рядко е младежи на нашата възраст да се обединят в една идея и да създадат толкоз доста. 17 000 души са се подписали под настояванията, имаме публичност, изпращаме писма до институциите и трупаме поддръжка от безусловно всеки ", разяснява Стефани Любенова. Младото момиче уточни, че преподавателите сами виждат негативите на отдалеченото образование " Ясно им е, че ние не усвояваме знанията, както в присъствена среда. Това се вижда и в триумфа на доста от нас. Учителите също осъзнават, че ние не се нуждаем от сходно външно оценяване ", разяснява още Стефани Любенова.

Целия диалог гледайте във видеото.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР