Ученици, родители и учители продължават да протестират във Враца заради

...
Ученици, родители и учители продължават да протестират във Враца заради
Коментари Харесай

Оставете профилираните паралелки, настояват родители във Враца

Ученици, родители и учители не престават да стачкуват във Враца поради подготвяния план за държавен план-прием за образователната 2018/2019 година, съгласно който в учебни заведения в града се закриват профилирани паралелки.

Родителите са безапелационни, че нито една от трите паралелки в учебно заведение СОУ " Христо Ботев " не би трябвало да се затваря. Позицията на локалната администрация е, че по-голям акцент би трябвало да има върху професионалното образование.

Според Галина Евденова от Регионалния инспекторат по образованието Враца има единствено 3 професионални учебни заведения и при спадащия брой възпитаници би трябвало да се понижат бройките в профилираните междинни учебни заведения. Решението за измененията в план-приема е на база поръчките на бизнеса за фрагменти, заяви bTV.

Според родителите обаче преди изработката на проекта е имало съвещания единствено с две национално показани работодателски организации, които съставляват единствено 5% от бизнеса във Враца. Това създавало чувството, че се задоволяват непознати ползи, да вземем за пример на строителния бранш.

Някои хора се оповестиха за по-плавен преход, който да реализира измененията в границите на няколко години, защото децата към този момент се ориентирали къде желаят да аплайват. шефът на СОУ " Христо Ботев " Виктор Кръстев поддържа тази концепция.

Междувременно шефове на професионалните образователни заведения в регионалния град също провеждат протест шествие в поддръжка на концепцията на локалната администрация да подтиква професионалното обучение. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР