Ученици от Варненската търговска гимназия Георги Стойков Раковски“ са приложили

...
Ученици от Варненската търговска гимназия Георги Стойков Раковски“ са приложили
Коментари Харесай

Ученици от Варна караха практика на Канарските острови

Ученици от Варненската комерсиална гимназия " Георги Стойков Раковски “ са приложили знанията и уменията си, провеждайки своята индустриална процедура в компании на един от Канарските острови - Фуертевентура, в град Коралехо, през месеците юли и август 2023 година Стажът е финансиран по план по стратегия " Еразъм + “. В него са се присъединили две групи по 20 възпитаници от гимназията и двама съпътстващи учители, научи Varna24.bg от Областния информативен център.

Младежите са изпълнявали организационни и административни действия в разнообразни компании, занимаващи се с туризъм, туроператорска активност, туристически маркетинг, здраве и рекреация, търговия, морски спортове. Освен да натрупат на практика опит в действителна работна среда, учениците са провели и опознавателни обиколки, включващи разходка с катамаран край остров Лобос, паеля на борда, шнорхелинг, падъл ръб и други занимания на Канарските острови.

Сред изгодите от подвижността са развиване на професионалните умения, свързани с съответни браншове, основаване на нови контакти с експерти в сектора, интернационален опит, опознаване на разнообразни работни практики и бизнес модели, опознаване на нови култури, традиции и метод на живот, разширение на културния небосвод и приемливост към разликите, развиване на лични и езикови умения.

Практиката на учениците е приключила с издаване на Европас подвижност документ, който е приет в цяла Европа и удостоверява интернационалния стаж и добитите професионални и интеркултурни пълномощия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР