Ученици от Строителния техникум в Бургас решиха да помогнат на

...
Ученици от Строителния техникум в Бургас решиха да помогнат на
Коментари Харесай

Младежи сами ще ремонтират стаята на свой съученик след потопа в Бургаско

Ученици от Строителния колеж в Бургас взеха решение да оказват помощ на собствен съученик, чието семейство е измежду най-пострадалите от наводнението преди месец в бургаското село Равнец.
Децата събраха над 500 лв. за строителни материали и сами ще ремонтират стаята на десетокласника Йоан. Това към този момент е допустимо, откакто през вчерашния ден беше приключен ремонтът на покрива на къщата.

Днес младежите дойдоха в дома на своя другар, с цел да оказват помощ, макар че Никулден е почивен ден за тях.

Ремонтът на стаята ще е на стадии, по тази причина всички деца, които желаят, ще могат да се включат. Предстои да се махне подовата настилка, ще бъде изкъртен теракотът изпод и да бъде подложен нов, стените ще бъдат пребоядисани, а прозорците и вратата - заменени.

Къщата на семейство Палови бе измежду най-пострадалите от потопа в Бургаско. Калната вода направи кухнята изцяло неизползваема и унищожи огромна част от покъщнината.

Вместо да вървят на учебно заведение, Йоан и двамата му братя дни наред чистеха лепкавата тиня.

Доскоро той не виждаше вероятност, през днешния ден към този момент е окуражен, тъй като "нещата много бързо се оправиха след бедствието ".

Йоан благодари на всички съученици, на управлението на учебното заведение, че му оказват помощ, и на всички положителни хора.

Първата помощ за фамилията пристигна от Обзор. С разпределените пари от дарителската акция на Българския червен кръст фамилията съумя да възвърне унищожената от водата битова техника.

Веднага след бедствието те ревизирали дали и други съученици имат потребност от помощ, само че се оказало, че единствено фамилията на Йоан е токова потърпевшо, сподели Иван, ръководител на ученическия съвет.

Това не е първа сходна самодейност на класа, предходната година сами създали непълен ремонт на класната си стая, сподели класният им началник Добринка Кирязова.

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР