Ученици от Профилираната природо-математическа гимназия Никола Обрешков“ - Казанлък, Профилираната

...
Ученици от Профилираната природо-математическа гимназия Никола Обрешков“ - Казанлък, Профилираната
Коментари Харесай

Четири училища от Старозагорска област ще участват в състезание Евроскола 

Ученици от Профилираната природо-математическа гимназия „ Никола Обрешков “ - Казанлък, Профилираната природо-математическа гимназия „ Гео Милев “ - Стара Загора, Професионалната гимназия по строителство и дървообработване „ Инж. Недьо Ранчев “ - Стара Загора, и Средно учебно заведение „ Васил Левски “ - Гълъбово, ще вземат участие в проведеното от Европейския парламент (ЕП) в България състезание „ Евроскола. На 11 януари в хотел „ Родопи “ в Хасково с възпитаници от три хасковски, две димитровградски и една свиленградска гимназия те ще дават отговор на въпроси по настоящи тематики от народен и европейски интерес. 10-те тима ще са от по 5-има възпитаници, ръководени от един преподавател. Право на присъединяване в надпреварата имат възпитаници от 16- до 18-годишна възраст от учебни заведения, които не са пътували по програмата до Страсбург през 2017, 2018 и 2019 година. Едно от основните условия е положително притежаване на един от трите работни европейски езика - британски, френски или немски, което ще се ревизира по време на надпреварата.
Класираните на първите места тимове ще пътуват до Страсбург и ще вземат участие в стратегия „ Евроскола “ на Екологичен потенциал през първата половина на 2020 година. Представянето на тимовете ще се прави оценка от жури, в което ще са Теодор Стойчев, началник на Бюрото на Екологичен потенциал в  България, Жени Колева, специалист „ Връзки с обществеността “ в бюрото и Ана Маринска, помощник „ Информация и връзка “ в Представителството на Европейската комисия (ЕК) в България.
120 български учебни заведения и повече от 4100 български възпитаници са били част от стратегия „ Евроскола “ на Екологичен потенциал от 2006 година насам. Тя дава опция на участниците в нея да научат повече за европейската интеграция и да част от нея. Ученици и учители от 28-те страни членки се трансформират в членове на Екологичен потенциал (евродепутати) за един ден в постройките на Народното събрание в Страсбург. Те могат да вземат думата в пленарни сесии и съвещания на парламентарните комисии, да проведат диспути и да гласоподават резолюции по значими въпроси, което им дава опция да упражняват езиковите си умения и да основават нови другарства с възпитаници от цяла Европа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР