Ученици от Професионалната гимназия по икономика Проф. д-р Димитър Табаков“

...
Ученици от Професионалната гимназия по икономика Проф. д-р Димитър Табаков“
Коментари Харесай

Ученици от Професионалната гимназия по икономика в Сливен гостуваха на Областна администрация

Ученици от Професионалната гимназия по стопанска система „ Проф. доктор Димитър Табаков “ гостуваха на Областна администрация Сливен. Посещението бе продължение на положителните контакти, осъществени по време на първото районно ученическо съревнование за инфографика, проведено по самодейност на гимназията и Териториалното статистическо бюро.

Десетокласниците от ПГИ се срещнаха с функционалностите на Областния шеф и главните действия на администрацията, след което имаха опция да посетят работните места на чиновниците, с цел да научат повече за вътрешните правила и механизми, по които работи държавната институция.

В конферентна зала „ Георги Данчев “ на Областна администрация, учениците бяха посрещнати от заместник-областният шеф Антоний Андонов. Той ги срещна с делегираните от страната функционалности на регионалните шефове, както и с данни от последното броене на популацията и броя на язовирите в област Сливен. В последвалия неналожителен диалог възпитаниците на Професионалната гимназия по стопанска система демонстрираха интерес към събираната статистическа информация и нейното потребление за активността на администрацията. Зададоха и въпроси, свързани с преброяването на популацията в квартал „ Надежда “, демографските проблеми на района, аргументите за незадоволителните по размер вложения в Сливен, има ли инвеститорския интерес към развиването на Сливенските минерални бани и какво е належащо, с цел да се работи в една регионална администрация.

След това учениците от ПГИ „ Проф. доктор Димитър Табаков “ бяха посрещнати сърдечно в кабинета на регионалния шеф Минчо Афузов. Той ги срещна с географската и демографска спецификата на Сливенска област и взаимната работа на Областната администрация с останалите държавни институции и органи на локалното самоуправление и описа в резюме за главните цели в активността на администрацията и организацията на последните парламентарни избори. От своя страна гостите демонстрираха интерес към опциите за присъединяване на своето учебно заведение в стратегиите за енергийна успеваемост.

В края на срещата регионалният шеф посочи дейното и сполучливо присъединяване на Икономическата гимназия в разнообразни финансиращи стратегии и пожела на своите посетители триумфи в учебно заведение и добра професионална реализация.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР