Ученици от Попово събират книги за българчета по света. Вече

...
Ученици от Попово събират книги за българчета по света. Вече
Коментари Харесай

Ученици от Попово събират книги за българчета по света

Ученици от Попово събират книги за българчета по света. Вече са събрани осем кашона с учебници и книги на друга тема, а кулминационната точка на дарителската акция ще е на 15 септември, сподели за Българска телеграфна агенция библиотекарят в ОУ "Любен Каравелов " Антоанета Иванова. Инициативата е в поддръжка на националната акция "Прозорец към света ".


В първия образователен ден учениците от Попово и техните родители са приканени да дарят своя обичана книга на връстници, които учат български език зад граница. "Убедена съм, че акцията ще успее, тъй като нашето учебно заведение има обичаи в благотворителните дела. Възпитаниците ни са с огромни сърца и съпричастни към болката и към насладата на хората ", добави Иванова. Преди години младежите от образователното заведение са създали подаяние за неделното учебно заведение "Св.Св. Кирил и Методий " в Атина. Включват се и в акцията "Дари подрежда за Мизия ", за която събират един камион, претрупан с облекла, обувки, играчки и училищен принадлежности.

На 15 септември в двора на учебното заведение ще бъде самостоятелен щанд за дарените книги. "Трябва да помогнем за събирането на книги, тъй като те са пазителите на българския дух. Трябва, и тъй като децата обичат да четат, само че желаят нова, красива и здрава книга, защото те "четат " и посредством илюстрациите ", показа своите наблюдения Иванова, спечелила наградата "Библиотекар на годината за 2016 година ", за цялостната активност на институцията през миналата 2015 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР