Ученици от първи до четвърти клас на ОУ Христо Ботев“

...
Ученици от първи до четвърти клас на ОУ Христо Ботев“
Коментари Харесай

Ученици от Стамболийски отправиха в НС поздрав по случай празника „Василица“

Ученици от първи до четвърти клас на ОУ „ Христо Ботев “ в град Стамболийски насочиха в Народното събрание привет по случай празника „ Василица “.

Заместник-председателят на Народното събрание Никола Минчев поздрави гостите, които след пандемията от COVID-19 още веднъж посетиха законодателната институция по самодейност на Центъра за междуетнически разговор и приемливост „ Амалипе “.

Празнуването на „ Василица “ е обвързвано с няколко ромски митове. В някои от тях Банго Василий е покровител и избавител на ромите. 14-и януари е фамилен празник, уважаван от ромската общественост като начало на Новата година. Учениците показаха кукерска традиция, музикално осъществяване и фолклорен танц, като по този метод насочиха обръщение към народните представители за здраве и благополучие.

Никола Минчев пожела на дребните посетители да бъдат здрави, щастливи и доста обичани. Той изрази вярата си, че визитата им в Народното събрание ще им остави добър спомен. Заместник-председателят на Народното събрание акцентира, че законодателната институция е призвана да работи в интерес на обществото и това е задача, която всички народни представители би трябвало да следват.

От Центъра за междуетнически разговор и приемливост „ Амалипе “ благодариха на народните представители, че за следващ път демонстрират своята съпричастност и поддръжка за интеграцията на ромската общественост в България.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР