Ученици от Основно училище Братя Миладинови и Основно училище Юрий

...
Ученици от Основно училище Братя Миладинови и Основно училище Юрий
Коментари Харесай

Деца от Сливен гостуваха на президента Румен Радев по повод ромската Нова година

Ученици от Основно учебно заведение " Братя Миладинови " и Основно учебно заведение " Юрий Гагарин " в град Сливен бяха посетители на президента на Република България Румен Радев, с цел да го поздравят във връзка ромската Нова година – Банго Василий, Василица.

Гостуването в Президентството се реализира по самодейност на Регионалния инспекторат на образованието, шефовете на двете учебни заведения и Асоциацията на просветителните посредници в Сливенска област " Възход ", със съдействието на Областна администрация Сливен.

" Скъпи деца, за мен е голяма наслада да ви посрещна в президентската институция тъкмо през днешния ден, в деня на ромската Нова година и празника Банго Васил, и да ви видя толкоз красиви, усмихнати и проведени за този празник. Наистина е отлично да посрещнем най-успешните възпитаници на двете учебни заведения - " Братя Миладинови " и " Юрий Гагарин "! Знам, че вашите триумфи са наслада освен за вашите родители и фамилии. Те са горделивост за всички нас, и най-много за вашите учители, възпитатели и посредници, които всеки ден вършат по този начин, че вие да ставате още по-добри, да усвоявате нови познания ", сподели в топлото си одобрение към надарените сливенски деца президентът Румен Радев. " Искам да се обърна с думи на признателност и към учителите и възпитателите. Благодаря ви за вашата безрезервност и сила да работите с тези младежи. Вие им давате вяра, давате им вероятност, и това е пътят България да има решително, почтено и сполучливо бъдеще. Искам да ви поздравя, че работите интензивно и с Областната администрация, и с Общинския съвет на Сливен, тъй като това е наше общо изпитание - на българската страна, на локалната власт, на системата на образованието, да градим бъдещите персони, да приготвяме бъдещите жители на България ", посочи още президентът Радев.

От името на всички сливенски участници, началникът на Регионалното ръководство на образованието Кристиана Добрева - Станкова благодари на президента и неговата администрация за поканата и посочи приноса на шефовете на двете учебни заведения - Митко Митев и Галя Илиева, и на ръководителя на Асоциацията на просветителните посредници в област Сливен - Любомир Иванов, за реализирането на самодейността.

Пред президента Румен Радев двете сливенски учебни заведения, в които се образоват деца от ромския квартал " Надежда ", се показаха с общата художествена стратегия, готова с доста професионализъм, разсъдък и усет от преподавателите Пепа Янева, Таня Михайлова, Добринка Тодорова, Марина Данева и Теменужка Атанасова. В нея взеха присъединяване седмокласникът Тодор Божидаров - ученик на плана " Музиката вместо улицата " на маестро Георги Калайджиев, надарената четвъртокласничка Миглена Димитрова и чаровните дребни танцьорки от танцовото студио на Основно учебно заведение " Юрий Гагарин ", както и артистична групировка от Основно учебно заведение " Братя Миладинови ", която показа превъзходния си театър - възстановка на българския бит Коледа, дружно с обичайните коледарски наричания за здраве и благодат, които бяха изпълнени от сборна коледарска група от Шесто и Осмо учебно заведение. Посещението на сливенските деца в Президентството приключи с дарове, фотоси и сърдечен диалог с президента Румен Радев.

" Президентството е една от най-важните институции в България. Гостуването ви тук е резултат от вашите старания, от вашето старание. По този метод се реализират най-хубавите и трайни неща в живота. Никога не забравяйте, че достиженията ви са резултат и от труда и мощното предпочитание на вашите учители да развиват дарбите ви. Запомнете този миг и се гордейте с него ", се обърна към децата регионалният шеф Минчо Афузов. Той бе посетител на събитието дружно със заместник-областният шеф Антоний Андонов. От името на Областна администрация те връчиха на президента Румен Радев пакет документи и молба за подпомагане по проблема с продължение на патронажните грижи за бременни и деца до 3-годишна възраст в област Сливен.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР