Ученици от Несебър популяризират кръводаряването с личен пример. За проект

...
Ученици от Несебър популяризират кръводаряването с личен пример. За проект
Коментари Харесай

Добрата новина: Ученици от Несебър популяризират кръводаряването по нестандартен начин

Ученици от Несебър разпространяват кръводаряването с персонален образец. За план по гражданско обучение, петима дванадесотокласници от СУ " Л. Каравелов " вземат решение един да бъде донор, а другите да го снимат, след което да приготвят видео и да го разпространят измежду съученици. Проектът " Кръводаряването е значимо " е направен за дисциплината на госпожа Екатерина Попова, която предложила няколко тематики, измежду които и тази.

Кръводарител става Вели Ферад, който към този момент е навършил 18 години. Иван Димов и Илияна Димова снимат целия развой - от попълването на анкетните карти, инспекцията на хемоглобина, кръвната група и здравословното положение на донора и организират изявленията с работещите в Отделението по трансфузионна хематология в УМБАЛ Бургас. С монтажа и обработката на фрагментите се занимават останалите двама - Александра Ангелова и Александър Балинов. " С това видео се надяваме да предизвикваме повече младежи да дарят кръв, с цел да оказват помощ на нуждаещи се и да покажем, че в процеса няма нищо ужасно и притеснително ", споделят учениците.

" Благодаря им за интереса и за концепцията, веселя се, когато виждам такива осъзнати и виновни младежи. Благодаря на техните родители и учители, които ги поддържат. Вярвам, че посредством тях и други ще схванат какъв брой е значимо кръводаряването и какъв брой изгоди има и за кръводарителя. Най-голямата е удовлетворението, че си избавил човешки живот, въпреки че и извинителната записка за два дни неявяване от учебно заведение несъмнено е значима ", показа старшата сестра на отделението Надя Кирилова, която също взе участие във видеото. То към този момент е качено в обществените мрежи.

Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР