Ученици от Националната художествена гимназия Цанко Лавренов създадоха голям стенопис

...
Ученици от Националната художествена гимназия Цанко Лавренов създадоха голям стенопис
Коментари Харесай

Таланти от художествената гимназия нарисуваха стенопис върху фасада на училище в Пловдив

Ученици от Националната художествена гимназия " Цанко Лавренов " сътвориха огромен стенна живопис върху външната фасада на стола в двора на ОУ " Душо Хаджидеков ". Преподавателите Пламен Велчев и Диана Папазова бяха ръководители на процеса по реализацията на красивото творба, построена от две елементи с общ размер: 2,70 метрависочина на 14 метра ширина. Изпълнители са гимназистите Габриела Попова, Нора Давидова и Радо Игнатов от 10. клас и Боян Асенов, Ирина Павлова и Христо Александров от 11. клас, които рисуваха с акрилни бои и специфични спрейове по време на учебно-творческата процедура от 3 до 11 юли. 
Прочетете още
Стенописът беше осъществен по план " Разкажи ми... " с поддръжка Национален фонд " Култура " по стратегия " Програма за възобновяване и развиване на частни културни организации ". Автор на плана е Мариана Вълчева - притежател на Сдружение " КЕЙ-ТЪРН ", а фотограф и видео-монтажист е Васил Власаков. 

Екипът на НХГ " Цанко Лавренов " изрича признателност на управлението на ОУ " Душо Хаджидеков " за съдействието и предоставената архитектурна среда, в която учениците да нарисуват творбата дружно в креативен екип. 

Изпълнението на плана имаше за цел да подкрепи бъдещото кариерно развиване на участниците и да сътвори на практика умения, свързани с работата в екип, аналитичното и сериозното мислене, потреблението на способи и подходи, свързани със основаването на на практика решения за превъзмогването на проблеми от действителния живот. Стенописът и дейностите по неговата реализация ще разпространяват ученическото творчество, демонстрирано посредством тематики, свързани с хубостта и разнообразието на околната среда, с прелестите на българската природа, с особеностите на района.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР