Ученици от Камено, общинари и огнеборци отбелязаха Международния ден на

...
Ученици от Камено, общинари и огнеборци отбелязаха Международния ден на
Коментари Харесай

В Камено отбелязаха Международния ден на доброволеца

Ученици от Камено, общинари и огнеборци означиха Международния ден на доброволеца първоначално декември. В тази връзка бе извършена образователна евакуация на учениците от СОУ " Христо Ботев " - Камено. Тя се управлява от шефа на образователното заведение. Учителите направляваха и коригираха дейностите на подрастващите за тъкмо осъществяване на практическата част от занятието. Евакуацията завърши за по малко от 2 минути, а това от своя страна е добър индикатор за организация.

Честването завърши с показ и разглеждане на противопожарните коли на доброволното формирование и районен съд ПБЗН Камено.

Доброволното формирование от Община Камено е измежду едно от първите регистрирани в България и неведнъж е доказвало със своя труд и неустрашимост, че всяка рецесия може да бъде преодоляна. Доброволците интензивно са взели участие при гасенето на пожарите през годините, отстранявали паднали дървета, разчиствали заснежените пътища, както и помагаха всекидневно в ликвидирането на следствията от последните наводнения на 25 октомври.

Радостно е, че и млади и по-възрастни усещат нужда да бъдат доброволци и да вземат участие при преодоляването на сериозни обстановки, зародили от гнева на естествена буря или спешна обстановка, разясниха от Общината.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР