Ученици от бургаското ОУ Елин Пелин“ сътвориха близо 500 мартеници

...
Ученици от бургаското ОУ Елин Пелин“ сътвориха близо 500 мартеници
Коментари Харесай

Ученици от ОУ „Елин Пелин“ изплетоха 500 мартеници за УМБАЛ Бургас

Ученици от бургаското ОУ „ Елин Пелин “ сътвориха близо 500 мартеници и картички с пролетни пожелания за лекари и пациенти от УМБАЛ Бургас, оповестяват от болничното заведение. С това паралелките от 1 до 7 клас се включват в „ Маратон на добротата “ – самодейност, която предизвиква децата да вършат добрини. Мартениците и картичките бяха предадени на заместник-директора на УМБАЛ Бургас доктор Светослав Тодоров от Валерия Парашкевова - 4.г, Николай Неделчев - 1. в, Гергана Сербезова - 6. в и Иван Василев - 4. г клас. Децата бяха съпроводени от учителите Стела Найденова, Ира Петрова и Кольо Георгиев.

Заедно с направените „ добрини “ учениците от ОУ „ Елин Пелин “ насочиха посланията на своите съученици  – пациентите да оздравеят бързо, а лекарите да имат по-малко работа и повече време за отмора. Утре мартеничките и картичките ще бъдат раздадени на болните и медицинския личен състав.

„ Маратон на добротата “ е самодейност на Виктория Петрова, създател на детски приказки и създател на платформата www.detskiprikazki.com. В участващите детски градини и учебни заведения се слагат „ кутии за добрини " и децата се предизвикват да вършат най-малко по една доброта дневно, която те или родителите им записват на листче и пускат в кутията.

Освен ежедневни добрини децата сътворяват картички и рисунки, които да са подарък за дребни и огромни пациенти в болнично легло по време на значими празници.

Маратонът се организира за първи път за Коледа през 2023 година Участие вземат 317 образователни заведения от 139 обитаеми места в България, кметството на село Храбрино и българското учебно заведение „ Иван Вазов “ в гр. Есен, Германия. Картички и дарове получават над 160 институции, от които 90 педиатрични отделения в страната и редица центрове за социална поддръжка, центрове за настаняване на деца без родители, центрове за работа с деца със СОП и др.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР