Ученици от Бургас събират пластмасови с благотворителна цел. След тяхното

...
Ученици от Бургас събират пластмасови с благотворителна цел. След тяхното
Коментари Харесай

Ученици събират капачки за закупуване на детска линейка

Ученици от Бургас събират пластмасови с благотворителна цел. След тяхното преработване средствата ще бъдат употребявани за пазаруване на детски реаномобил, оповестява Българска национална телевизия. Инициатори на акцията " Дари капачка - избави живот " са възпитаници от XII-ти клас от Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия " Кольо Фичето ". Вместо да изхвърля капачките от пластмасовите бутилки, ден след ден Кристина и нейният наследник ги събират, с цел да ги дарят в помощ на децата.
" Събираме капачки към този момент от много години и стана нещо като метод на живот. Джобове, всичко ни е цялостно с капачки. Тази бутилка сме събрали последно и ще дарим нея ", споделя Кристина. Първоначалната концепция за преработването на капачки хрумва на учителя Томас от Бургаската строителна гимназия още преди 4 години. В рамките на година той и неговият клас събират тонове капачки и съумяват да дарят кувиьоз за отделението по неонатология. Сега обаче имат нова идея - пазаруване на детска кола за спешна помощ.
 В Каварна събраха 425 кг капачки за закупуване на инсталация за новородени В Каварна събраха 425 кг капачки за закупуване на инсталация за новородени
Общо 425 кг пластмасови капачки са събрани в Каварна в границите на акцията „ Аз имам вяра и оказвам помощ “ в инсталираните за задачата п...
Един от уредниците - Томас Ахчиян - споделя, че сега са събрали над 25 000 лв.. " В момента сме в развой на търсене. Тя е със специфична инсталация, вътре има място за кувьози. Родителят да може да бъде умерено с детето си до там, където би трябвало да бъде превозено ", прецизира той. Учениците се надяват да съумеят да съберат нужните 60 000 лв..
Подобни благотворителни начинания се провеждат и в други огромни градове в страната. След края на последната акция в Бургас беше закупен кувьоз за Отделението по неонатология.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР