Ученици от 5-12 клас могат да кандидатстват онлайн до 2

...
Ученици от 5-12 клас могат да кандидатстват онлайн до 2
Коментари Харесай

Приемът за безплатните ИТ обучения за ученици на Училищна Телерик Академия в Кюстендил е отворен

Ученици от 5-12 клас могат да аплайват онлайн до 2 октомври

Кюстендил, 1 септември 2022 година –  – най-мащабната безвъзмездна ИТ самодейност за възпитаници от 3-ти до 12-ти клас, разгласи нов банкет за школите си през образователната 2022/2023 година. Над 2900 деца и младежи в 3-12 клас ще имат опция да се образоват гратис на програмиране и цифрови технологии в 140 школи в 47 обитаеми места. От претендентите не се изискват предварителни знания в региона на технологиите. Кандидатстването е отворено онлайн през  до 2 октомври.

Обученията ще се организират в границите на 72 часа през образователната година, започвайки от края на октомври, а форматът им (онлайн или присъствен) ще бъде съгласуван с рекомендациите на здравните органи. Програмите в гр. Кюстендил се осъществят в съдействие с ПМГ „ Проф. Ем. Иванов “, ОУ „ Проф. Марин Дринов “ и с поддръжката на Община Кюстендил и Христо Борисов, който е съосновател на Payhawk.
„ Живеем във времена, в които цифровите умения стават все по-важни за триумфа на всеки възпитаник. Вярвам, че за всички нас бъдещата сполучлива реализация на децата е от извънредно значение. Щастлив съм, че нашите школи са трамплин към постигането на еднакъв достъп до софтуерно образование на възпитаници от цяла България и в стратегиите ни им демонстрираме необятния свят на програмирането и цифровите технологии. За тази цел, и през образователната 2022/2023 година разширяваме мащаба до 140 школи в 47 обитаеми места “, разяснява Петър Шарков, изпълнителен шеф на Училищна Телерик Академия.

Кандидатстване и приемен тест
Процесът на кандидатстване става онлайн през уеб страницата на  и включва попълване на форма за кандидатстване, както и приемен тест, който би трябвало да се попълни до 2 октомври.

Ново систематизиране на стратегии по възрастови групи
Обученията за 8-11 клас подпомагат кариерната ориентировка на учениците и тяхната следваща професионална реализация, посредством практическа устременост и съвременна стратегия. Гимназиалните възпитаници могат да вземат участие в стратегия „ Дигитални науки “.

От тази образователна година, обученията за 12 клас ще се организират единствено в онлайн формат и възпитаници от цялата страна могат да аплайват за една от три стратегии – „ Дигитални науки “, „ Разработка на игри “ и „ Уеб програмиране “.

Обученията за 5-7 клас развиват основни цифрови умения, а учениците могат да избират сред 2 стратегии – „ Разработка на игри “ и „ Алгоритмично програмиране “.

Повече информация за стратегиите може да бъде открита на .

За спомагателна информация:  или във .
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР