Ученици намериха и върнаха дамска чанти с близо 3000 лева ...

Ученици намериха и върнаха дамска чанти с близо 3000 лева

Добрите деца на Пловдив! Ученици намериха и върнаха дамска чанта с близо 3000 лева

Ученици откриха и върнаха дамска чанти с близо 3000 лв. и златни украшения и я върнаха на притежателя и. След като видели парите и бижутата, учениците даже не се замислили какво да вършат с чантата и се обадили на 112.

От името на управлението на пловдивската полиция заместител шефът комисар Васил Костадинов връчи грамоти и благодари сърдечно на седмокласниците Соня Костова, Зара Петрова, Тодор Андреев и Георги Пенчевски. Чиримата съученици от ОУ „ Драган Манчов” бяха отличени за проявените почтеност и достойнство.

На 15 юни, до момента в който се разхождали в квартал „ Смирненски”, те забелязали на скамейка забравена дамска чанта и без да се двоумят позвънили на тел. 112, а по-късно я предали във Второ районно управление (на МВР). В чантата имало забележителна парична сума и златни украшения. Малко по-късно същия ден униформените открили и притежателката им - стара пловдивчанка, която си получила парите и полезностите, изразявайки своето удивление и признателност за постъпката на децата.

На церемонията през днешния ден в постройката на ОДМВР – Пловдив участваха родителите на учениците, шефът на учебното заведение Десислава Стаменова и една от класните ръководителки – Иванка Казакова. Към всички тях комисар Костадинов насочи думи на благодарност за положителното образование в отговорност и съпричастност. В приветствието си заместител шефът акцентира, че държанието на четирите деца е образец за подражателство освен за техните връстници, само че и за цялото ни общество.

„ В днешно време от ден на ден се нуждаем от такива положителни каузи, които да ни вдъхват религия, че човечността и поддръжката сред хората не престават да бъдат ценени. Още по-хубавото е когато те са осъществени от нашите деца в доказателство, че задачата ни като родители е изпълнена. Бъдете горди с постъпката си, тъй като вие сте образец за подрастващите ", приключи комисар Костадинов.

Георги, Зара, Тодор и Соня дефинираха постъпката си като нещо обикновено и приканиха своите връстници в случай че им се случи нещо сходно, да постъпят по същия метод.

Източник: trafficnews.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg