Ученици и учители от 1. до 7. клас вече могат

...
Ученици и учители от 1. до 7. клас вече могат
Коментари Харесай

Дигиталната раница: Какво има и какво няма в платформата на МОН?

Ученици и учители от 1. до 7. клас към този момент могат да употребяват " цифровата раница "   в клас като част от просветителния развой.

Николина Георгиева преподава " Информационни технологии " на учениците в 7. клас. Тя споделя обаче, че не всички учебници на всички издателства са качени в платформата.

Предвижда се хиляди учители да бъдат подготвени да си служат с платформата в идващите месеци

От МОН споделят, че платформата стартира все по-активно да се употребява. В нея могат да бъдат открити разнообразни видеа, 3D изображения и презентации, които да създадат уроците по-интересни и увлекателни.

" Имаме мощно положителна противоположна връзка, че тя е добре създадена и работи ", сподели зам.-министърът на образованието и науката Наталия Митева.   

Някои от издателствата към този момент са добавили и образователни пособия

" Ето тази 3D картинка, зареждане и чакаме. Прозорчето какво ми споделя – " нужен е външен плеър ", натискаме го, смъква се, конфигурирам го и по-късно ме препраща към британската версия ", добави Георгиева.

Това, което обаче повече тревожи учителите, е здравето на децата. " Аз се тормозя, че зрението на децата ще е тотално сринато ", сподели учителката.

Правителството показа ограниченията за първия образователен ден

" Наличието на такава платформа надалеч не значи, че всички деца застават пред екраните и по през целия ден това вършат. В никакъв случай. Тя дава опция тогава, когато учителят реши, че е най-адекватно, да пресъздава нещо, да я употребява ", изясни Митева.

Предстои 18 000 учители в цяла България да бъдат подготвени за работа с " Дигиталната раница ", а 179 лв. ще се заплаща на всеки един от тях, решил да качи наличие в нея и да го показа с останалите.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР