Учените вече говорят за навлизане на автоимунните заболявания, които добиват

...
Учените вече говорят за навлизане на автоимунните заболявания, които добиват
Коментари Харесай

Чудодейна рецепта спасява от хашимото само за 15 дни

Учените към този момент приказват за нахлуване на автоимунните болести, които добиват даже епидемиологични размери. Едно от тези най-масови болести е и синдромът на Хашимото. Японският доктор Хакару Хашимото е откривателят на най-често срещаната през днешния ден болест на щитовидната жлеза – лимфоцитния тиреоидит.

Неговото достижение е едно от най-бляскавите в медицината на XX век, само че остава неусетно десетилетия наред. Повикан в дома на болен от коремен тиф, доктор Хашимото се заразява от заболяването и умира на 9 януари 1934 година на 52 година, без да е получил самопризнание. Болестта, открита от него, се демонстрира по-често при дамите. Хашимото е автоимунно заболяване на щитовидната жлеза, при което личната имунна система стартира да създава антитела против хормоните ѝ.

По този метод в организма настава хормонален недостиг. За слагането на точната диагноза нормално се назначават кръвни проучвания на хормоните ft3 и ft4, на хормона TSH, а също и на антителата. Изследването с ехограф също е значимо. Заболяването може да мине през разнообразни етапи, като нормално се открива в стадия на хипотиреоидизъм – намалена функционалност на щитовидната жлеза. Терапията в множеството случаи е с допълнение на изчезналите хормони. Към днешна дата медицината не е разкрила цялостно лекуване на това заболяване и по тази причина лекуването е доживотно, като има за цел да поддържа функционалността на щитовидната жлеза. В резултат на това заболяване се утежнява здравето и качеството на живот на заболелия човек. Характеризира се с излезли от естествените граници хормони.

В естествената медицина обаче има един хранителен артикул, който лекува това заболяване. Това е вощината – восъчна пита. Взема се дружно с меда на дребни части и се смуче. Важно е най-после да се глътне парченцето. Прилага се 2-3 пъти дневно с величина към 1 с. л.  Само за 15-20 дни хормоните влизат в естествени граници. В някои случаи лекуването би трябвало да продължи до месец и повече. За да затвърдите резултатите, е добре да помислите и върху смяна на метода на живот. Това, което може да извършите, в случай че страдате от тиреоидит на Хашимото, е да преобразите хранителния си режим.  Установяване на хранителни непоносимости към глутен и млечни артикули, които да изключите от менюто си.

Тестване на всички хормони на щитовидната жлеза, в това число антитела. Преглед на храненето за високогликемични храни, в това число соя, която постоянно се свързва с автоимунни болести. Балансиране на кръвната захар посредством съкращаване на храни и артикули с добавена захар и заместването им с храни, които имат невисок гликемичен показател. Ограничаване на плодовете до 1-2 дневно, защото те могат да повлияят друго на храносмилателната система и даже да влошат нейните функционалности. След тези рекомендации към този момент ще имате подготвеност за прекосяване към елиминационна диета, благодарение на която ще откриете кои храни са най-хубави за вашия организъм и от кои би трябвало да бягате далеко.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР