Учените твърдят, че са успели да подмладят клетки само с

...
Учените твърдят, че са успели да подмладят клетки само с
Коментари Харесай

Пробив срещу стареенето: Учените подмладяват клетките с коктейл

Учените настояват, че са съумели да подмладят кафези единствено благодарение на химическа терапия – метод, който бележи евентуален пробив в проучванията за справяне със стареенето. Проучването се основава на към този момент извършени проучвания на гени срещу стареене,  спечелили Нобелова премия , тъй че методът сигурно заслужава внимание, макар че сега остава пробен и се организира единствено върху дребни клетъчни култури.

They say the approach is cheaper and quicker than current methods.
— IFLScience (@IFLScience)
Предишни опити употребявали доста безценен и дълъг за осъществяване способ за генетично редактиране. Свръхбогатите влагат съществено в тази технология, само че без по-мащабни и ефикасни варианти, този способ може да остане наличен единствено за тази дребна група от хора.

Екип от учени от Харвардското здравно училище разгледал характерни гени, наречени фактори на Яманака . Те са директно включени в превръщането на клетките в индуцирани плурипотентни стволови кафези (iPSC) , които имат способността да се трансформират във всевъзможен различен вид клетка от тялото. По създание те могат да създадат клетката млада още веднъж.

Освен това, наподобява, че този развой основава кафези, които не са склонни към рак - огромен проблем при проучванията срещу стареене. Стареенето е механизъм за попречване на натрупването на нездравословни разновидности в клетките, които могат да доведат до рак , тъй че прекъсването или забавянето на този развой може да има различни резултати.

Open SmartNews and read " Anti-Aging Breakthrough As Scientists Reverse Aging With Simple Drug Cocktail " here:
Chemically induced reprogramming to reverse cellular aging
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР