Учените твърдят, че ако родителите лягат с децата си и

...
Учените твърдят, че ако родителите лягат с децата си и
Коментари Харесай

За пореден път съвет към родителите – приспивайте децата си

Учените настояват, че в случай че родителите лягат с децата си и ги приспиват досега, в който дребните заспят, то това ще бъде доста потребно за тяхната душeвност в бъдеще. Всяка вечер милиони майки и известно количество татковци влизат в спалнята на децата си, с цел да поседят на креватчето им, да четат приказки, да ги целунат преди лягане и да им пожелаят спокойна нощ.

Но ново проучване сподели, че за детската душeвност ще е доста по-полезно, в случай че мама не просто стои до креватчето, само че и си легне с детето и го гушка. И по този начин да си остане, до момента в който детето заспи. Много млади родители считат, че това ще разглези децата им, само че този метод на приспиване в действителност е доста ефикасна мярка за профилактика на психологични разстройства, които могат да се проявят у детето в подрастваща възраст.

Това е доста прочувствено близко за детето образование. Дълго време родителите са съветвани, че би трябвало да следват непоколебим дневен режим, в това число дребните да си лягат едновременно. Но новите подходи на образование по-скоро се опират на удовлетворението на настоящите проблеми на детето и близкия физически контакт с него. Става дума освен за взаимен сън, само че и за повече демонстрация на деликатност и обятия.

Новото проучване на английските учени сподели, че прочувственото образование оказва помощ на децата да станат по-независими и сполучливи в зрелост. Ако мама избира по-близък физически контакт и доста тясна прочувствена връзка с децата си, то в техните връзки ще има атмосфера на цялостно доверие, която е доста значима за съзряването на детето, когато нормално подрастващите изпитват любознание или напряко стартират да имат нездравословни привички и недопустимо държание.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР