Учените споделиха кой хранителен продукт е най-подходящ за укрепване на

...
Учените споделиха кой хранителен продукт е най-подходящ за укрепване на
Коментари Харесай

Ядките, които всички хипертоници трябва да ядат

Учените споделиха кой хранителен артикул е най-подходящ за подсилване на стените на кръвоносните съдове.

1.       Статистиката не лъже
Кои са най-полезните ядки и сушени плодове
Ядките и сушените плодове постоянно са били считани за доста здравословни и потребни храни, които съдържат огромно количество витамини и хра...
Прочети повече
Според Световната здравна организация, почти 15 милиона души са диагностицирани с инсулт всяка година. От тях всеки трети умира, а други 5 милиона стават инвалиди.

Според лекари и учени, в множеството случаи инсултът е предизвикан от два съществени фактора – високо кръвно налягане и нездравословно хранене (изобилие от мазни, пикантни и други нездравословни храни).

Въпреки това, има мнение, че е изцяло допустимо да се преодолее рисковата наклонност, в случай че незабавно започнете да наблюдавате здравето и храненето си. Например, прибавете в менюто си храни, които са потребни за кръвоносните съдове и са с ниско наличие на неприятен холестерол.

2.       Постоянна изгода

Японски учени оповестиха фъстъците за един от тези лечебни артикули. Те организираха серия от изследвания за потребните им свойства и стигнаха до заключението, че ядките в чист тип и продуктите, направени на тяхна основа, са доста потребни за кръвоносните съдове. По-специално, те са в положение да понижат риска от инсулт с 16 % и мозъчна исхемия с 20 %.
Защо да ядем по шепа шам фъстък дневно
Шам фъстъкът е измежду най-харесваните, вкусни и потребни ядки. Днес ще ви разкажем за какво е целесъобразно всеки ден да похапвате по една ш...
Прочети повече
В опит са взели участие над 74 хиляди души на възраст от 45 до 74 години, които доста нараснали дозата на фъстъците и техните производни, употребявани в храната.

„ Ние показахме за първи път, че яденето на огромни количества фъстъци е статистически обвързвано с понижаване на честотата на инсулт измежду азиатците. Това допуска, че прибавянето на храни на основата на фъстъци към диетата ще бъде от изгода за човешкото здраве и положението на кръвоносните съдове на мозъка му, - споделя един от създателите на изследването, професор в университета в Осака Сатойо Икехара.

3.       Какво тъкмо

Като цяло изследванията са траяли повече от 15 години, тъй че техните резултати се смятат за най-достоверни.

Според заключенията на учените, вероятността от развиване на инсулти и други проблеми с работата на мозъчните съдове зависи освен от това до каква степен са налични неприятни привички у хората или физическа интензивност в живота им, само че и от това какъв брой фъстъци и артикули на тяхна основа те употребяват.
Защо е добре всички ЯДКИ да се наквасен 6 часа преди яденето им
Ядките са извънредно потребни за нас и са богати на нужните за здравето ни хранителни субстанции. Но съдържат и фитинова киселина,...
Прочети повече
Например, яденето на към 4-5 якди от фъстъци дневно е обвързвано с 16% по-нисък риск от инсулт и 20% по-нисък риск от церебрална исхемия. Остава единствено да прибавим, че има огромна вяра, че в случай че европейците и жителите на други страни по света също ядат повече фъстъци, тогава статистиката за честотата на инсулти и други съдови болести ще намалее доста.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР