Учените скърбят за загубата на най-голямата змия в света, наречена

...
Учените скърбят за загубата на най-голямата змия в света, наречена
Коментари Харесай

Убиха Ана Джулия - най-голямата змия в света ВИДЕО+СНИМКИ

Учените скърбят за загубата на най-голямата змия в света, наречена Ана Джулия, откакто схванаха, че е била „ убита от ловци “ в неделя някъде в тропическите гори на Амазонка, Бразилия.

Екип от 15 интернационалните биолози откри северната зелена анаконда през февруари и дефинира, че това е нов тип. Това станало въз основа на 5,5 % разлика в нейното ДНК спрямо другите анаконди.

Дългото 26 фута (7, 96 метра )безжизнено тяло на Ана Джулия било открито край река Формозо, намираща се в селския регион Бонито, щата Мато Гросо, Южна Бразилия.

Холандски откривател, който оказал помощ за откриването на змията, разкрива, че е „ печален и сърдит “, откакто чул новината, наричайки убийците на анакондата „ заболели “.

Биологът професор Фрийк Вонк показа новината в Instagram, публикувайки:

„ С доста болежка в сърцето си желая да ви уведомя, че могъщата огромна анаконда, с която плувах, беше открита мъртва в реката.

Чувал съм от разнообразни източници, че е била убита, макар че към момента няма публично удостоверение за повода за гибелта. Толкова съм печален и толкоз сърдит по едно и също време. Колко болен би трябвало да си, с цел да причиниш това на толкоз красиво и неповторимо животно? Доколкото знаем, тя беше здрава и към момента в разцвета на живота си, тъй че можеше да сътвори доста поколение през идващите години.

Тъй като няма доста от тези колосални великански змии, които плуват в близост, ударът върху биоразнообразието е голям. Тя беше най-голямата змия, която в миналото съм виждал със личните си очи. “

Вонк също назова откриването на северната зелена анаконда „ връхна точка “ в научната си кариера.

Биологът снима невероятни фрагменти, на които плува с Ана Джулия предишния месец, показвайки, че змията е дебела колкото автомобилна гума - тежеше 440 паунда.

Според режисьора на филми за дивата природа Кристиан Димитрис мъртвата змия е същата като тази, снимана да плува с Вонк.

Той сподели: „ Сравних белезите по лицето й, които са като пръстови отпечатъци.

„ Това би трябвало да е най-известната анаконда в света, изцяло емблематична за района.

„ Изображенията на змията към този момент са обиколили света. “

Това беше доказано и от експерт по анаконди и откривател от университета в Сао Пауло, Джулиана Тера, която назова Ана Джулия „ знак за региона на Б “.

Според режисьора на филми за дивата природа Кристиан Димитрис мъртвата змия е същата като тази, снимана да плува с Вонк.

„ Сравних белезите по лицето й, които са като пръстови отпечатъци “, сподели Димитрис.

Това беше доказано и от експерт по анаконди и откривател от университета в Сао Пауло, Джулиана Тера, която назова Ана Джулия „ знак на региона Бонито “.

Преди откритието единствено един тип зелена анаконда - наричана още гигантска анаконда - е била приета в Амазонка.

" Заедно с 14 други учени от девет страни открихме, че най-големият тип змия в света е зелената анаконда “, сподели професор Вонк през февруари.

Зелените анаконди, открити в северната част на техния ареал в Южна Америка – в това число Венецуела, Суринам и Френска Гвиана – наподобява принадлежат към изцяло друг тип, написа " Дейли Мейл ".



„ Въпреки че на пръв взор наподобяват съвсем идентични, генетичната разлика сред двамата е 5,5 % и това е голямо. За да сложим това в вероятност, хората и шимпанзетата са генетично разнообразни един от различен единствено с към два % “, добавя Вонк.

Изследователите дадоха на новия тип латинското име Eunectes akayima, което значи Северна зелена анаконда.

По това време екипът също изрази угриженост по отношение на рисковете, пред които е изправена змията на фона на изменението на климата и продължаващото обезлесяване на Амазонка.

Превод: GlasNews.bg

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР